Lennart de Munnik

Fysiotherapeut, handtherapeut

Mijn naam is Lennart de Munnik. Ik ben in 2009 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. In het verleden ben ik werkzaam geweest in een particuliere praktijk in Krimpen aan den IJssel. Daarnaast ben ik kerndocent aan de opleiding tot fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. In 2012 heb ik mij gespecialiseerd in de handtherapie middels de post-hbo opleiding tot handtherapeut. In 2018 heb ik mijn diploma behaald als MSc in Hand Therapy aan de universiteit van Derby (GB).

Naast mij passie voor bewegen en gezondheid houd ik enorm van sport. Mountainbiken, hardlopen, skiën en bergsport zijn activiteiten die ik graag doe in mijn vrije tijd. Samen met mijn partner, die ook fysiotherapeute is, en onze twee dochters, wonen we met veel plezier in Bergschenhoek.

Bewegen en het vermogen tot bewegen betekenen voor mij meer dan een mechanische verplaatsing. Als je kijkt naar het dagelijks leven is bewegen zowel sociaal als functioneel. Door bewegen kan je relaties aangaan en kan je waardes realiseren. Als fysiotherapeut krijg ik iedere dag de mogelijkheid om mensen te helpen die problemen ervaren in het bewegen of achteruitgang van bewegen ervaren. Binnen dit proces vind ik het enorm belangrijk dat een patiënt zelfredzaam wordt en mee besluit over de therapie. Het kunnen helpen van mensen met bewegen is nog altijd de voornaamste reden waarom ik dit prachtige beroep graag uitvoer. Mijn specialisatie als handtherapeut is specifiek gericht op problemen, aandoeningen en letsels aan de hand, arm en elleboog.