Echografie

Echografie bij Fysiotherapie Houwaart

 

Bij Fysiotherapie Houwaart zijn we trots om onze patiënten geavanceerde diagnostische technologie te kunnen bieden. Onze praktijk beschikt over een echoapparaat; een methode waarmee we gedetailleerde beelden kunnen verkrijgen van de spieren, pezen, gewrichten en andere structuren in het lichaam.

 

Wat is Echografie Muskuloskeletaal?

Echografie musculoskeletaal is een niet-invasieve en pijnloze beeldvormingstechniek die gebruikmaakt van geluidsgolven om gedetailleerde beelden te produceren van de inwendige structuren van het lichaam. Deze technologie stelt onze ervaren fysiotherapeuten in staat om nauwkeurige diagnoses te stellen en de voortgang van de behandeling te volgen.

 

Voordelen van Echografie Muskuloskeletaal:

1. Nauwkeurige Diagnose: Echografie stelt ons in staat om de bron van pijn of letsel nauwkeurig te lokaliseren, waardoor we een doeltreffende behandelingsstrategie kunnen ontwikkelen.

2. Directe Visualisatie: Met echografie kunnen we real-time beelden verkrijgen, zodat we dynamische processen zoals beweging en functioneren van de spieren en gewrichten kunnen beoordelen.

3. Pijnloos en Veilig: In tegenstelling tot sommige andere diagnostische methoden, is echografie volledig pijnloos en niet-invasief, zonder blootstelling aan schadelijke straling.

 

Hoe wordt het toegepast?

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten (Hans van den Eeckhout en Dennis van Maren) hebben de cursus Muskuloskeletal Ultrasound (MSU) gevolgd en passen echografie musculoskeletaal toe als onderdeel van een uitgebreide evaluatie. Door de beelden die tijdens de echografie worden verkregen, kunnen we een persoonlijk behandelplan opstellen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van elke patiënt. Echografie wordt bij ons in de praktijk toegepast ter beoordeling van muskuloskeletale aandoeningen van schouder, elleboog, pols/hand, heup, knie en enkel.

Bij Fysiotherapie Houwaart streven we ernaar om onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden, ondersteund door moderne technologieën zoals echografie musculoskeletaal. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en te ontdekken hoe wij u kunnen helpen op uw weg naar herstel.