Hans van den Eeckhout

Fysiotherapeut/ MSc. sportfysiotherapeut

 

Sinds 2016 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij fysio- & manueletherapie Houwaart. Daarvoor heb ik de opleiding MBO sport en bewegen en HBO fysiotherapie succesvol afgerond. De interesse in dit vak komt voort uit mijn eigen passie in bewegen waarbij ik op competitief niveau heb gefietst / geschaatst en dit ook nog altijd met veel voldoening doe. Het vak fysiotherapie draait immers om bewegingsapparaat, waarbij mijn doelstelling is iemand weer zo goed mogelijk te laten bewegen zodat zij kunnen participeren in datgene wat zij graag doen! Beweging houdt ons eveneens staande en zelfredzaam.
Ik ben gespecialiseerd als (MSc.) sportfysiotherapeut waarbij ik mijn kennis en expertise heb vergroot en ben gericht op sport specifieke gezondheidsproblematiek.

Ik ben werkzaam met een gevarieerde doelgroep, waarbij ik cliënten met (top)sport gerelateerde gezondheidsproblematiek het meest zie. Daarnaast zijn ook orthopedisch gerelateerde problematiek een belangrijke doelgroep, bv. na traumatisch letsel of na een operatie. Samenwerking tussen de arts/specialist vind ik daarin erg belangrijk. Specifieke Interessegebieden zijn voornamelijk: knie, enkel/voet, heup en schouder.

Naast mijn werkzaamheden als (sport)fysiotherapeut begeleid ik sporters graag bij hun beoefening van (top)sport. Trainingsschema’s, periodisering en bikefittingen zijn daar een voorbeeld van.