Dennis van Maren

Fysiotherapeut/ Manueel therapeut/ Fysiotherapie op Haptonomisch basis

 

Mijn naam is Dennis van Maren en ben werkzaam als fysiotherapeut, Manueel therapeut en Haptonomisch professional. In 1997 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond en sindsdien werk ik met veel plezier als fysiotherapeut.
In de loop der jaren heb ik mij op verschillende gebieden ontwikkeld waarbij ik in 2007 de opleiding Manuele therapie (Maitland) en in 2019 de opleiding Haptonomisch professional (Fysiotherapie op Haptonomisch basis) in Doorn heb afgerond. Verder heb ik mij in de afgelopen jaren toegelegd op ontspanning en ademhalingsproblematiek. Naast de passie voor mijn werk besteedt ik ook graag tijd samen met mijn gezin en ga ik graag hardlopen, golfsurfen of wingfoilen.

Ik probeer een lichamelijk klacht niet alleen als een fysiek probleem te bekijken maar neem de mens als geheel hierin mee. Als klachten iedere keer terugkomen bestaat de mogelijkheid dat onbewuste patronen de klacht onderhouden. In de therapie proberen we dan soms het onbewuste bewust te maken. 

Naast de reguliere benaderingswijze en technieken vanuit de Fysiotherapie en Manuele therapie is er ook de mogelijkheid om meer aandacht en ruimte te creëren voor de persoonlijke betekenis en de gevoelsmatige oorzaken van een klacht. Het accent tijdens de behandelingen kan liggen op lichaamsbewustwording en het zoeken naar mogelijkheden hoe om te gaan met de klachten en het zoeken naar herstelmogelijkheden. Ik ben erg geïnteresseerd in de persoon achter de klacht en vind het een uitdaging om samen te zoeken naar de juiste balans.