Sanne Berendse

Fysiotherapeut/ Oedeem- en Oncologie fysiotherapeut

Ik ben Sanne en sinds 2011 werkzaam bij fysiotherapie Houwaart als fysiotherapeut. Mijn Bachelor opleiding Fysiotherapie heb ik gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam en in 2011 succesvol afgerond. In 2013 heb ik mij gespecialiseerd als oedeemfysiotherapeut.

Binnen dit specialisme behandel je mensen die ten gevolge van een trauma, operatie of in sommige gevallen een aangeboren defect vocht vasthouden in het lichaam. Door het werk als oedeemfysiotherapeut ontmoette ik veel mensen met een oncologische achtergrond. Hierdoor werd ook mijn interesse gewekt voor het werken met oncologische patiënten.

Om deze doelgroep beter te kunnen helpen in alle stadia van deze ziekte ben ik in 2016 gestart met de Master of Science opleiding voor oncologie fysiotherapie. Deze opleiding heb ik gevolgd aan de Berekuyl en de VUB (Vrije universiteit Brussel) en heb ik in 2019 afgerond.

Binnen dit specialisme help en ondersteun ik oncologische patiënten in ieder stadium van de ziekte. Van prehabilitatie (in conditie komen/blijven voor een behandeling), revalidatie (na behandeling(en) denk hierbij aan operatie, chemotherapie en/of bestraling) tot ondersteunen in de palliatieve fase.

Naast mijn werk als oedeem- en oncologie fysiotherapeut ben ik trotse moeder van twee dochters en ben in graag sportief bezig. Crossfit, hardlopen, skiën/snowboarden, suppen en klimmen zijn sportieve activiteiten die ik graag doe.