Marjolein de Graaf

Fysiotherapeut/ zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten/ Dry Needling/ Kinetic Control

 

Ik ben Marjolein, fysiotherapeut en moeder van 2 puber jongens. In mijn vrije tijd ben ik het liefst buiten, wandelen op het strand of in het bos. Ook ski, zwem, fiets en sup ik graag! Bewegen en gezondheid heb ik altijd interessant gevonden. Bovendien vind ik het fijn om mensen te kunnen helpen.

In 1995 ben ik afgestudeerd en sindsdien werkzaam als fysiotherapeut. In 2005 ben ik verhuisd van Rotterdam naar Berkel en gaan werken bij Fysiotherapie Houwaart. Ik ben gestart met groepslessen in Fysioplus. Hier geef ik nog steeds met veel plezier revalidatietraining en groepslessen, met name aan senioren. Ook voor revalidatie na corona kunt U hier bij mij terecht.

Tijdens mijn eigen zwangerschap in 2005 ontstond de interesse in zwangerschap gerelateerde bekkenpijn. Ik heb diverse cursussen gevolgd m.b.t bekkenpijn/ bekkeninstabiliteit o.a.; ‘Zwanger fit’, en stuitpijn (coccygodynie). Stuitpijn komt vaak voor na een moeilijke of snelle bevalling, tijdens zwangerschap of na een val. De klachten zijn goed te behandelen met manuele technieken en oefeningen.

Er zijn heel veel vrouwen die tijdens hun zwangerschap pijnklachten ervaren in lage rug, bekken, schaambot, stuit, bil, heup of been. Vaak zijn een paar behandelingen voldoende om de pijn sterk te verminderen en de dagelijkse activiteiten weer te kunnen uitvoeren.  De therapie bestaat dan uit houdingsadviezen, ontspannen of juist sterker maken van bepaalde spieren d.m.v. oefeningen. Manuele technieken, dry-needling, massage of MTC-taping zijn ook vaak onderdeel van de therapie.

Op dit moment volg ik de opleiding Kinetic Control. Kinetic Control is een beweging/stabiliteit training. Bij pijn en pathologie gaat men bewegen in verkeerde patronen. Bewegingen worden met verkeerde spieren op een verkeerde manier uitgevoerd. Deze compensatiemechanismen leiden tot moeheid en pijn. Met specifieke oefentherapie leer ik de patiënt weer gezond en pijnvrij te bewegen.

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik ben werkzaam in de praktijk (Boerhaavestraat) en bij Fysioplus (Krugerlaan). Ook geef ik therapie aan huis indien nodig.