Frank van Rootselaar

Fysiotherapeut/ Manueel therapeut

Mijn naam is Frank van Rootselaar. Sinds 2004 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en in 2009 heb ik de (master) opleiding manuele therapie (SOMT te Amersfoort) afgerond.

In 2010 ben ik in dienst getreden bij fysio- manueel therapiepraktijk Houwaart (1e lijn) en in 2004 ben ik begonnen met werken in het Hagaziekenhuis te Den Haag (2e lijn). Binnen het ziekenhuis ben ik coördinator van de vakgroep musculoskeletaal en verricht ik met name diagnostische consulten voor de heelkunde, orthopedie, reumatologie en neurologie. Het betreft vaak complexe casuïstiek waar de gezamenlijke diagnostiek met de specialist en daarnaast de communicatie naar de collegae fysiotherapeuten binnen 1e lijn centraal staat.

De combinatie van 2 banen geeft me voldoende afwisseling, een werkomgeving waar ik veel verschillende ziektebeelden zie en een continue dynamiek, zodat ik mezelf op meerdere vlakken blijf ontwikkelen.

In 2016 heb ik de opleiding “1,5 lijns fysiotherapie” afgerond hetgeen goed past binnen mijn verschillende werkzaamheden. Mijn ervaring ligt met name bij het behandelen van lage rug en nekklachten in combinatie met schouder en heupklachten. Naast de opleidingen die ik heb gevolgd heb ik ook meerdere schoudercursussen, dry needling en de scholing tot golffysiotherapeut  verricht.

Als fysio- manueel therapeut ben ik opgeleid om bewegingsstoornissen van het lichaam te behandelen zodat de revalidant weer kan bewegen en zijn/ haar activiteiten z.s.m. kan oppakken. Naast het werken als fysio- manueel therapeut breng ik graag tijd door met mijn gezin en sport ik zelf ook heel graag.